Behandel-therapievormen

Chakra kleurendiagnostiek (CKD): Het 1e consult dus met de intake gebruik ik het CKD waarin men d.m.v. tekenen en kleuren diepgaand en snel overzicht krijgt van de problematiek van de cliënt. Door het ongedwongen karakter heeft het vaak voor beiden een verrassend effect van her- en erkenning van zaken die belangrijk zijn voor het verdere verloop van het proces en verstandhouding om met elkaar te kunnen werken.

Meer informatie over het Chakra systeem en auralichaam

Energetische therapie: Reiki, magnetiseren, aandacht voor energie en chakrasysteem deze methoden werken preventief op het instant houden van gezonde geestelijke balans en fysieke weerbaarheid.

Binnen de energetische therapie gaat men er vanuit dat stress, ziekten, en psychische problemen ontstaan door energetische verstoring in het energie systeem. Door dit energie systeem en het zelfhelend vermogen van het lichaam te stimuleren door het toevoegen van energie( d.m.v de handen) van een ander trilling niveau lossen de verstoringen en blokkades op en voelt zich men weer meer in balans en energiek, verminderen de klachten of lossen zelfs op.

klankschalen: Een sessie met klankschalen is mogelijk als voorbereiding op de Reiki behandeling door het in balans brengen van de chakra’s. De trilling van de klankschalen bevorderd het losmaken van blokkades en stimuleert de energiestroom.

Kaartspelen: Als aanvulling op al het andere werk ik met verschillende kaartspelen waardoor cliënt onder begeleiding inzicht en overzicht in zijn/haar situatie krijgt. Zo dat denken, voelen en handelen vanuit het hart en niet zozeer vanuit het verstand bij de cliënt wordt gestimuleerd.

Psychotherapie: Hypnose-trancewerk ( anders dan alleen door gesprekken) waarin men in wisselend diepe of lichtere ontspanning verkeerd waardoor men beter bij onbewuste problematische processen kan komen en deze op het zelfde moment positief kan veranderen/ verwerken of loslaten. Deze therapie kan versnelt goede resultaten opleveren. Vooral bij het door en verwerken van bepaald trauma, angsten, fobieën, stress slapeloosheid, depressie, eetstoornissen, problemen m.b.t tot beroep opvoeding-relatieproblemen. Er wordt gewerkt met meditatie, visualisatie en creatieve technieken als tekenen, werken met symbolen en regressietechnieken.

In combinatie met gebruik van NLP: dit is een vorm van communicatie die leidt tot het organiseren van je gedachten waardoor je tot je uiteindelijke voorgenomen doel komt. Hier werk ik met praktische beeldende methoden, bv tijdlijnen op de vloer, werken met delen, hulpbronnen, en werken met belemmerde overtuigingen en RET.

Psychosociale begeleiding: voor mensen die leven met de diagnose kanker of na de diagnose opnieuw het leven willen( her)inrichten. Of kampen met een andere chronische ziekte als burn-out, reuma, artrose, rug, nekklachten, angst en stemming stoornissen, psychosomatische klachten, obesitas etc.

Binnen de begeleiding is aandacht voor rouw en verlies verwerking, opnieuw structuur aanbrengen in nieuwe levens situatie, stimuleren van de mogelijkheden en aandacht voor acceptatie van wat niet meer mogelijk is.

Combinatie van methoden is gebruikelijk, ik kijk wat het best aansluit bij de hulpvraag van de klant.