Ervaringen tijdens de Reiki behandeling

 

Sommige cliënten ervaren tijdens het ontvangen van Reiki en het magnetiseren lichamelijke en geestelijke gewaarwordingen. Deze sensaties verschillen per persoon en per behandeling en hebben vaak een bepaalde oorsprong en betekenis.

Enkele mogelijke sensaties zijn:

Warm of koud gevoel – Veel cliënten ervaren tijdens het magnetiseren gevoelens van warmte of kou. De oorzaak hiervan wordt veelal gezocht in de energie die door het lichaam stroomt en het evenwicht hersteld. Warmte, die vaak uit de handen van de magnetiseur wordt gevoeld, zou duiden op ontspanning en opheffing van verkramping en blokkades. Kou wordt gezien als het gevolg van een belemmerde bloedsomloop die voortkomt uit spanning of stress.

Tinteling – Wanneer er bepaalde delen van het lichaam gaan tintelen als gevolg van het magnetiseren, betekent dat volgens vele magnetiseurs dat het magnetiseren bepaalde blokkades heeft opgeheven. Het opnieuw stromen van de energie zorgt voor het tintelende gevoel.

Ontspanning – Tijdens en na het magnetiseren voelt de cliënt als( men het zichzelf toestaat )zich vaak meer ontspannen dan voor het magnetiseren. De magnetiseur beïnvloed door het magnetiseren het energiepeil van de cliënt, waardoor de in het lichaam aanwezige stress en spanning wordt bestreden.

Visualisatie – Een enkele cliënt geeft aan door het magnetiseren bepaalde beelden of helder licht te zien. Deze visualisaties kunnen variëren van het zien van kleuren, tot het zien van beelden uit het verleden. Door het loslaten van spanning kan men heel gemakkelijk onbewuste processen toelaten waarin soms spontaan antwoorden op vragen worden verkregen.

Spiertrekkingen – Soms gebeurt het dat spieren van de cliënt samentrekken tijdens het magnetiseren. Ook dit wordt door magnetiseurs meestal gezien als het gevolg van veranderingen in de energiestroom en loslaten van spanning van de cliënt.

Pijn – Hoewel het niet vaak voorkomt, kan volgens magnetiseurs ook pijn een tijdelijk effect van magnetiseren zijn. Dergelijke pijnen kunnen het gevolg zijn van het opheffen van energieblokkades en verkrampingen ten teken dat er iets gebeurt .

Soms kan met een verergering van klachten voorkomen na de behandeling dit geeft ook weer aan dat de blokkades oplossen en de klachten zullen veelal weer snel verdwijnen.

Emoties – Magnetiseren maakt soms emoties bij cliënten los. Vergeten of verdrongen emoties komen dan tijdens of na het magnetiseren aan de oppervlakte en kunnen niet meer worden ingehouden. Dit wordt in verband gebracht met het loslaten van emotionele knelpunten en trauma’s. Door de ontspanning staat u meer

in contact met u onderbewuste ,waardoor het krijgen van inzichten , antwoorden op vragen of zien van kleuren mogelijke is.

Belangrijk is om voor en na de behandeling extra water te drinken wat een snelle afvoer van afvalstoffen uit het lichaam zal bevorderen.