Reiki en Mahatma

ReikiWat is Reiki?
Reiki is Universele energie!

Volgens de quantum-theorie van Einstein, zijn de biochemische moleculen waaruit het fysieke lichaam is opgebouwd, een vorm van vibrerende energie. Fysieke materie en energie zijn derhalve eigenlijk hetzelfde, er is slechts sprake van verschillende ‘trillingsfrequenties’.

Ik werk met Reiki als Universele levensenergie en geef d.m.v. opleggen van de handen op bepaalde plaatsen van het lichaam deze energie op een bepaald trillingsniveau door. Waardoor blokkades in het energetisch systeem worden opgelost en de energie weer vrijelijk kan stromen, hierbij spelen de aura(energie lichaam dat om ons heen zit) en de chakra-systeem een grote rol.(energie wielen die de energie verdelen in het lichaam )

REIKI is aan het begin van de 19e eeuw door Dr. Mikao Usui herontdekt en wordt daardoor ook ushiwel ‘the Usui System Of Natural Healing’ genoemd. REIKI betekent letterlijk Universele (Rei) Levensenergie (ki). Het is een oude geneeskunst. De inwijdingen worden gegeven door een Reiki Master. De Reiki Master heeft zelf ook de inwijdingen/ initiaties gekregen door zijn/haar Reiki Master.

De REIKI-master maakt daarbij gebruik van symbolen en mantra’s die door Dr. Usui herontdekt zijn en van meester op meester doorgegeven worden.

De juiste betekenis van het woord inwijding is: het proces van in aanraking gebracht worden met de Universele Levensenergie om ermee doorstroomd te kunnen worden op een hoger niveau als voordien. Een REIKI-afstemming kan alleen door een Reiki master gedaan worden.Het is een energie die ons bij onze geboorte wordt meegegeven. Dit genezend kanaal is bij onze geboorte open maar wordt meestal al spoedig gesloten in onze eerste levensjaren. Bij de initiatie in REIKI wordt dit kanaal opnieuw geopend en geactiveerd.

Reiki (universele Levensenergie) Iedereen kan leren met Reiki kracht te werken.

Allereerst kun je Reiki gebruiken voor je eigen welzijn. Het is niet je eigen energie die je doorgeeft maar deze word als het waren aangezogen, door af te stemmen op de Reiki kracht stroomt de energie vanzelf via je handen in je eigen lichaam of dat van de ander.

Daardoor wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam in werking gezet, en activeer je het cellensysteem en de organen van de ontvanger.

Bij de behandeling kunt u gemakkelijke kleding dragen ,u wordt licht aangeraakt op bepaalde plaatsen van het lichaam en ik masseer soms handen en voeten en bepaalde drukpunten in het gelaat. Hoe meer u kunt ontspannen hoe beter u de stress in het lichaam kunt loslaten en hoe meer u ontvankelijk bent om de energie te ontvangen. Iets wat u eigenlijk om het te beoordelen alleen kunt ervaren door het te ondergaan.U wordt gevraagd vooraf en na de behandeling zeker een groot glas water te drinken zodat afvalstoffen het lichaam snel kan verlaten.

Reiki is geen religie of geloofsovertuiging.

Als je met Reiki werkt merk je dat je zelf ook energie krijgt omdat je als een soort doorgeefluik werkt vanuit het hart ( liefde ) Het stroomt via de kruin-chakra (7e Chakra) van de gever naar binnen en gaat via de geopende kanalen van de gever naar het lichaam van de ontvanger.

Een Reiki behandeling ondergaan geeft op zijn minst een diepe ontspanning, gevoel van veiligheid en versterkt je zelfvertrouwen. Reiki stroomt vanzelf naar de delen van lichaam of geest waar het nodig is om daar blokkades te doorbreken zodat de energie weer vrijelijk kan stromen. Waardoor er meer ontspanning is en de klachten verminderen en zelfs worden opgeheven. Er worden goede resultaten bemerkt zowel bij fysieke als wel psychosomatische klachten.

Zijn systeem is gebaseerd op de vijf Reiki principes:

  • Vandaag ben ik niet boos
  • Ik erger mij niet
  • Ik ben dankbaar en tel mijn zegeningen
  • Ik verdien ik eerlijk mijn brood
  • Ik ben vriendelijk tegen iedereen

De drie Reiki pijlers zijn:

  • Gassho, (meditatie)
  • Reiji, (afstemming en intuïtie)
  •  Chiryo, (behandeling)

Mahatma energie

Mahatma betekent letterlijk “Grote Ziel”. De Mahatma energie komt rechtstreeks van de Bron en is een van de meest zuivere energie wat beschikbaar is voor healing. Deze vorm van helende energie bevat ook het volledige spectrum oftewel alle kleuren die verbonden zijn met de Bron. Deze energie kent ook de hoogste trilling frequentie.

Mahatma Healing brengt balans en harmonie in ons leven, ruimt emoties op en geeft ons energie. Mahatma energie verlicht verschillende klachten onder ander hoofdpijn, migraine, vermoeidheid, emotionele blokkades, reinigt chakra’s en meridianen, helpt bij herstel van ziekte, herstel balans in je leven en biedt antwoorden  en inzichten op vragen.

Deze energiestroom gaat veel verder dan de andere energie systemen die we kennen zoals Reiki, Tera Mai etc. We werken hier namelijk niet met symbolen maar met de Hoogste vorm van ‘zijn’ en dat is je I Am Presence, ook wel je Hogere Zelf genoemd. Ons Hogere Zelf heeft geen symbolen nodig om zijn werk te kunnen doen.

Mahatma energie vertegenwoordig het volledige spectrum van de Bron terwijl bijvoorbeeld Reiki maar één straal van de bron is. Door het volledige spectrum te zijn, wordt het onmogelijke mogelijk.

Omdat je regenboogbrug ± vijftien meter breed is en jou volledig omringt, bén jij letterlijk de energie.