Over Lia Heijboer

Mijn naam is Lia Heijboer (1962), moeder van 1 zoon opgegroeid in Schouwen-1mrt 2015 (12)Duiveland. Om enigszins mijn drijfveren te kunnen begrijpen hoe ik er toe gekomen ben dit werk te gaan doen wil ik het volgende met uw delen.

Als kind al erg gevoelig voor sfeer, onrecht, had compassie voor mens en dier, creatief gesteld op mijn vrijheid, onderzoekend naar hoe de wereld er uitzag en in elkaar zat. Wat voelt goed, wat maakt me blij, wat maakt het verschil en waar ga ik voor?

Dat alles en meer vind ik in wat ik nu doe en dat is wat voor mij spiritualiteit eigenlijk is …

Spiritualiteit zweverig ? ……..in veel gevallen juist heel erg aards en dicht bij de persoon!

Elk mens is spiritueel het gaat namelijk over wat je beweegt, contact maken met jezelf, familie, naasten, werk, hobby’s dat wat zin heeft, betekenis geven aan je leven.

Het gaat over bewust worden en bewust zijn van die “drive’ en het contact maken op hartniveau met anderen. Dit kan met inbegrip van , maar ook volledig los staan van religie van godsdienst of van welke andere werkelijkheid dan ook.

Ik houdt me dus bezig mensen bewust het beste te laten halen uit de dagelijkse werkelijkheid( zingeving) en leren omgaan met de problemen ervan en dat is tenslotte voor de meeste mensen waaruit men betekenis haalt.

Een levenslang leerproces met hoogte en dieptepunten ,ervaren van zingeving en acceptatie van wat is . Ik denk werkelijk dat een wat groter bewustzijn van eigen drijfveren en vermogens een mens een prettiger en gelukkiger leven geeft. Een leven dat wanneer het uiteindelijk eindigt geen vragen oproept als ”Had ik nu maar meer uit het leven gehaald”.

Voor wie is behandeling bedoeld ? Misschien herkent u dit ??

 • Voelt u zich niet gesteund in uw relatie /gezin en wilt u de harmonie terug?
 • Burn-out? bent u perfectionist? voelt u zich gestrest en onrustig, vergeetachtig en heeft u concentratieproblemen?Slaapt u slecht, kunt u moeilijk ontspannen en blijft u malen in het hoofd? Werk gerelateerde problemen ?
 • Hebt u vaak hoofdpijn, stemmingswisselingen en vaak koude voeten?
 • Bent u hoogsensitief en heeft u het gevoel snel moe te worden in groepen of feestjes, verandert u stemming frequent?moeilijke concentratie?
 • Last van stress, chronische rug,nek en schouderpijnen? Of psychosomatische klachten ?
 • Wordt u verlamd door angsten en onzekerheden die u beperken in het dagelijks leven?
 • Voelt u zich somber en depressief waardoor u niet meer kan genieten van het leven?
 • Hebt u moeite met nee zeggen en uw grenzen aan te geven zodat iedereen maar vrijelijk een beroep op u doet?
 • Rouw en verlies na het overlijden van een geliefd persoon.
 • Is uw geest en lichaam toe aan ontspanning? Bent u wellicht op zoek naar zingeving? of nieuwe richting in uw leven?
 • Staat uw klacht of probleem er niet bij ,u bent altijd welkom om in een 1e gesprek te onderzoeken of ik iets voor u kan betekenen.